İnternet Sitesi Nasıl Yapılır

ınternet sitesi web sitesi

Son zamanlarda teknolojininde gelişmesiyle internet kullanımı dahada yaygınlaştı bu sebeple artık insanlar iletişimlerini işlerini hatta yemek siparişi olsun hayatta yapılması en kolay olabilecek şeyleri bile internet üzerinden yapmaya başladılar tabiki bunda internet sitelerinin payı büyük hal böyle iken şirketlerin veya kişilerin bir sitesi olması kaçınılmaz bır gerçek. İnternetın hayatımızın her yerinde olması sebebiyle sizlere bir internet sitesinin nasıl yapıldığını sitede nelerin olması gerektiği  site kurulurken kullanılan programlar hakkında sizlere bir yazı hazırlamak istedik belki ilerde kendinize benim neden bir internet sitem olmasın diye sorarsınız. 
İyi bir siteye sahip olmak için öncelikle referansı iyi olan bir web tasarım firması ile iletişime geçmeniz gerekmektedir.

Menüler ve İçerikler


Sitenizi tasarlatmak istediğiniz yeri belirledikden sonra belirlediğiniz yer size istediğiniz sitede neler bulundurmak istediğinizi başlıkları ve sitenizin içeriğinde kullanılacak gerekli dökümanları size sorar ve firmanız hakkında bır araştırma yapar bundan sonra başlıklar belirlenir ve dökümanlar istenir. Standart bir internet sitesinde aşağıdaki başlıklar yer alır.


Hakkımızda yazısı
Hizmetlerimiz yazısı
Ürünlerin bilgileri
Ürünlerin fiyatları
Referansların listesi ve linkleri
İletişim bilgileri


Sizin istediğiniz sitenin hizmet alanına göre yukardaki başlıkların bir veya birkaçı değişebilir onun haricinde bir sitede bulunması gereken başlıklar yukardaki ile hemen hemen aynıdır. Sitenin içeriği ve başlıkları belirlendikden sonra tasarım aşamasına geçilir.

Tasarım Aşaması-Farklı Olun


İçeriğin ve başlıkların kararlaştırılmasının ardından tasarım için bir taslak alan oluşturulur bu taslak alan içinde sitenizde istediğiniz tasarım hakkında Fireworks Flash Photoshop gibi programlardan yararlanılarak resimler hazırlanır tasarımınızın mümkün olduğunca kendinize özgü olmasına önem gösterin firmanızın renklerine göre çeşitli bannerlar veya logolar tasarım ajansınız tarafından özenle yapılır. Sitenın tasarımı renk vb özellikleri belirlendikden sonra kodlama aşamasına geçilir.


Kodlama


Bu aşamada site programcınız gerekli kodlamaları yaparak sitenin sayfalarını üst – sol – sağ veya alt menüdeki başlıklara göre oluşturur. Ardından sitenizin kontrol panelini oluşturup ve ürün – resim – video – haber eklenebilir hale getiriyor kodlama bittikden sonra bir FTP programı yardımıyla site test aşamasına alınır.


Test Aşaması - Sorunsuz Çalışmalı


Bu aşamada sitenin  verilerinin çalışıp çalışmadığı test edilir tasarımdaki sorunlar kontrol edilir kodlama sırasında herhangi bir yanlışın olup olmadığına bakılır eğer varsa eksikler giderilir ve artık siteniz yayına açılmaya hazırlanır.
Ayrıca tasarımcınız her zaman firma ve kişi ile iletişim halinde olarak site üzerinde değiştirmek istediğiniz şeyler üzerinde yardımcı olur.


Yayına Hazırlama


Tüm aşamaların sonucunda site yayına sokulur. Ve olası sorunlara karşı düzenli olarak kontrolleri gerçekleştirilir. Güncelleme ve kampanya uygulamaları yapılır.
Evet artık sitenizin kurulumu içeriği tamamlanmıştır artık sitenizin google v.b arama motorlarında üst sıralarda gösterilmesini sağlamaya geldi onuda sitemizdeki bu konuda bulabilirsiniz.

SEO TEKNİKLERİ
 

E-Bülten

E-Bülten'e kayıt olmaya ne dersiniz? Sizde bilişim alanındaki güncel gelişmelerden ve Pion Bilişim'in kampanyalarından anında haberdar olmak için e-bültene kayıt olun. Sizi bilgilendirelim...